Doprava zdarma při nákupu nad 1500Kč. Zasíláme také na Slovensko, do Rakouska a Německa.

6 Tipů, jak se ve svém oblečení cítít lépe

Oblečení může mít velký vliv na naše sebevědomí a pohodlí. Znáte ten anglický komentář: "I´m nicer when I like my outfit"? Tak ten alespoň podle nás platí na 100%. Sepsali jsme proto 6 jednoduchých tipů, jak vybírat oblečení, abychom se v něm cítily dobře.

 

1. Vyberte si oblečení, které se vám líbí

Zní to jako hloupost, ale kolikrát jste si na sebe oblékli něco, co bylo trendy, ale ve skutečnosti se vám tolik nelíbilo? Je důležité, abyste nosili oblečení, které vám opravdu vyhovuje a které vás baví. Pokud se vám nelíbí to, co máte na sobě, nebudete se v něm cítit dobře. Pokud musíte např. v práci dodržovat dresscode, který vám nevyhovuje, zkuste to vyvážit osobitými doplňky, pohodlnými kousky a nebo alespoň oblíbenými barvami.

 

69843FCC-819E-4146-83D1-56692D1ED9D9

 zdroj: pinterest.com

 

2. Noste barvy, které vám padnou

Víte jaké barvy se hodí k odstínu vaší pleti? Barvy vašeho oblečení dokáží "zvýraznit" kruhy pod očima nebo naopak "zakrýt" nedokonalosti. Je proto skvělé znát vaši barevnou typologii. Tohle je často podceňovaný aspekt outfitu a přitom za nás jeden z nejdůležitějších. Zde jsou čtyři hlavní barevné typy a jejich charakteristiky:

Jarní typ:

Jarní typ má teplý podtón pleti a vlasy v odstínech od světlé blond až po zlatavou. Oči bývají zpravidla zelené, modré nebo světle hnědé. Pro jarní typ jsou vhodné světlé a teplé barvy jako jsou například korálová, zlatá, nebo bílá.

Letní typ:

Letní typ má studený podtón pleti a vlasy v odstínech od popelavé blond až po středně hnědou. Oči bývají zpravidla modré, zelené nebo šedé. Pro letní typ jsou vhodné pastelové barvy jako jsou například fialová, růžová, nebo bledě modrá.

Podzimní typ:

Podzimní typ má teplý podtón pleti a vlasy v odstínech od kaštanové až po měděnou. Oči bývají zpravidla zelené, hnědé nebo oříškové. Pro podzimní typ jsou vhodné hluboké a teplé barvy jako jsou například okrová, hnědá, nebo olivová.

Zimní typ:

Zimní typ má studený podtón pleti a vlasy v odstínech od tmavého popelavého až po černou. Oči bývají zpravidla modré, zelené nebo hnědé. Pro zimní typ jsou vhodné jasné a studené barvy jako jsou například černá, bílá, nebo sytě modrá.

 

48CD9C7A-F9A7-4C78-AE05-F68F7DD4C70B

 

 zdroj: pinterest.com 

3.Nezapomínejte na detaily

Základem je mít čisté a vyžehlené (nepomačkané) oblečení. Pokud např. víte, že na halence máte malý flíček, budete se ho podvědomě snažit skrývat a v oblečení se nebudete cítit uvolněně. Kdo nefandí žehlení, tak zkuste oblečení před pověšením protřepat a na sušák je co nejvíce vyrovnat. Pokud to oblečení snese, můžete je nechat uschnout i na ramínku. Můj oblíbený hack jsou parní napařovače oblečení, které používám těsně před odchodem, pokud vidím na oblečení nějaké zmačkání. 

 

4. Noste svou velikost, ne velikost konfekce

Velikost na štítku berte jako číslo, které vyjadřuje, kolik látky bylo použito na ušití daného kousku. Tohle číslo nevypovídá nic o vás a ani o tom, jak vypadáte. Každý výrobce má navíc trochu jiné číslování. Proto noste hlavně oblečení, které vás nikde netlačí a které ladí vaší postavě! Ať už je na štítku napsáno cokoliv.

 

54B94BF8-8F02-46D2-A9CD-AF52507C8272

  zdroj: pinterest.com

 

5.volte příjemné materiály

Není nic horšího, než se v létě potit v neprodyšném polyesteru. Tím nechceme říct, že polyester je špatný, ale pro blížící se teplé dny oceníte spíše přírodní materiály jako je len, bavlna, bambus nebo satén, které vaši pokožku nechají dýchat a nebo ji dokonce příjemně ochladí.

 

6.Oblečte se podle příležitosti

Tzv. overdressed a hlavně underdressed je poměrně časté faux pas. Je fajn si vždy zjistit, jaký dresscode se na danou událost vyžaduje. Nebudete mít pak chuť se zahrabat 100 m pod zem při všudypřítomných hodnotících pohledech ostatních. 

 

9EC1C620-6726-43CB-9850-B437E0FD31DF

 zdroj: pinterest.com

Zpět do obchodu